Meny
Kundvagn

Björn Törnblom

Den dansande optikerassistenten har jag alltid kallats. Dans och då främst 10-dans har varit mitt liv sedan jag var 7 år. På dagarna står jag på Synsam S:t Eriksplan i Stockholm och hjälper kunder att hitta den perfekta glasögonbågen.

Två skilda världar, men som tillsammans kompletterat varandra och givit mig otroligt mycket olika erfarenheter och fått mig att utveckla min estetiska sida.

Via dansen har jag lärt mig att vara fokuserad, disciplinerad och målinriktad. Jag får vara kreativ både när det gäller själva dansen men också när det gäller att skapa kläderna till dansen.

Jag har alltid designat mina och mina danspartners tävlingskläder. Jag utbildade mig därför i design, mönsterkonstruktion och sömnad direkt efter gymnasiet.

Efter en framgångsrik tävlingskarriär inom dansen fick jag möjligheten att i tre säsonger deltaga som dansare i TV-programmet Let´s dance i TV4. Mina partner var 2007 Malou von Sivers, 2008 Susan Lanefeldt och 2010 Gudrun Schyman.

Butiksjobbet har gett mig erfarenheter inom mode, service, kundrelationer, affärstänk, och kreativa saker som skyltning och dekor.

Det var också där som tanken på egendesignade bröstnäsdukar väcktes.

Jag bär svart kavaj i butiken och har alltid en pochette i bröstfickan för att variera min look.

Jag märkte tillslut att ingen i min samlig av bröstnäsdukar egentligen uppfyllde mina krav. Dom var antingen för små eller för stora och satt därmed aldrig på plats i fickan. Alla hade en ful avigsida som var svår att dölja när man ville vika en snygg vikning. Den fult sydda fållen var heller inte så kul.

Jag började därför experimentera fram den för mig ultimata pochetten. Jag ville hitta den perfekta storleken så den inte försvinner ner i fickan eller faller ur. Vackra tyger visste jag att det fanns i alla tygbutiker jag gått och suktat i. Resultaten blev jag väldigt nöjd med och började använda. Kollegor, kunder och vänner blev nyfikna och imponerade och ville beställa likadana och det blev starten till Björn Törnblom Accessories.